دندان پزشکی کودکان

دکتر حجازی

کامپوزیت و ترمیم دندان با مواد همرنگ عوارض و هزینه

فهرست مطالب

کامپوزیت و ترمیم دندان با مواد همرنگ عوارض و هزینه

دندان های شیری ۲۰ دندان اولیه کودک هستند که به تدریج  بعد از سن ۶ سالگی، دندان های دائمی به جای آنها قرار می گیرند. دندان های شیری کودکان بعد از مدتی دچار خرابی و پوسیدگی می شوند و یا ممکن است بر اثر ضربه دچار لقی و شکستگی شوند و نیاز به کشیدن  و یا ترمیم آنها با استفاده از روش هایی مانند پر کردن دندان یا ترمیم ریشه ( عصب کشی ) باشد. بسته به اینکه دندان کشیده شود و یا اینکه کدام روش برای ترمیم دندان انتخاب شود، هزینه درمان و کشیدن دندان متفاوت خواهد بود. کشیدن زود هنگام دندان ها ممکن است عوارضی داشته باشد. در این مقاله می خواهیم دارباره ی کامپوزیت و ترمیم دندان با مواد همرنگ عوارض و هزینه صحبت کنیم.

filling-children

پرکردگی های هم رنگ دندان ( کامپوزیت )


کامپوزیت انتخابی فوق‌العاده برای افرادی است که نمی‌خواهند پرکردگی دندانشان دیده شود. کامپوزیت ترکیبی از پلاستیک و شیشه است که از باقی دندان قابل تشخیص نیست. کامپوزیت از آمالگام گران‌تر است و گونه‌های جدیدتر آن دوام بیشتری دارد. دندان در مقایسه با آمالگام کمتر چرخ می‌شود. ( کامپوزیت و ترمیم دندان با مواد همرنگ عوارض و هزینه )

نحوه ترمیم دندانها با استفاده از مواد همرنگ


ابتدا دندانپزشک دندان‌های بیمار را به دقت بررسی و در صورت نیاز از آنها عکس‌برداری می‌کند. این کار به دندانپزشک کمک می‌کند تا میزان پوسیدگی دندان که از دید پنهان مانده را مشخص کند و در نتیجه بهتر بتواند آن را درمان کند. دندانپزشک خوب می‎تواند مواد پر کننده دندان و روکش های کامپوزیت را به طور غیرمستقیم گرما دهد تا میزان استحکام ماده کامپوزیتی افزایش یابد. پس از این مرحله، ماده رزین کامپوزیت دندان در کنار مواد دیگری مثل گلاس اینومر مورد استفاده می‎شود تا ترمیم بهتر انجام شود. سپس دندانپزشک ماده همرنگ دندان یا همان کامپوزیت را درون حفره دندان قرار می‎دهد تا تمام فضای خالی را پر کند. ماده مالگام زمانی که درون دندان جای می‎گیرد، دندانپزشک با وسایل مخصوصی به آن شكل می‌دهد و شیارها و برجستگی‌هایی یك دندان طبیعی را روی آن ایجاد می‌کند. براق کردن دندان نیز در پایان صورت می‌گیرد که بواسطه قلم های بخصوصی انجام می‌شود. بیمار نیز باید پس از یک هفته درمان مجدد به دندانپزشک مراجعه کند.

کامپوزیت و ترمیم دندان با مواد همرنگ عوارض و هزینه

مزایای استفاده از ترمیم های همرنگ دندان


  • این مواد ظاهر و رنگ کاملا شبیه به دندان دارند.
  • این مواد بصورت شیمیائی به دندان می‌چسبند بنابراین نیازی به تراش اضافه دندان و جای‌گذاری پین در دندان سالم جهت ایجاد گیر برای ماده پرکردنی وجود ندارد.
  • چسبندگی مواد همرنگ باعث بازیابی  ۹۵-۸۵ درصدی استحکام طبیعی دندان می‌شود.
  • سخت شدن این مواد تنها چند ثانیه طول می‌کشد در صورتی که در برخی از مواد این زمان به چند روز می‌رسد.
  • حساسیت دندانی در صورت وجود بسیار کم و گذرا می‌باشد.
  • این مواد در نواحی جلو و عقب دهان بدون نگرانی از بابت زیبائی می‌توانند استفاده شوند.
  • در صورت آسیب دیدن قابل تعمییر و ترمیم هستند و نیازی  به تعویض ندارند.

مراقبت های بعد از پرکردن دندان


بعد از درمان و پرکردن، ممکن است در آن سمت دهان شما احساس بی‌حسی کنید و و به لب و یا زبانتان در هنگام جویدن صدمه بزنید. مسواک زدن و نخ دندان هر روزه بسیار زیاد توصیه می‌شود تا مانع از جمع شدن باکتری ها اطراف ماده پرکننده شود.

با خواندن این مقاله آگاهی درباره ی کامپوزیت و ترمیم دندان با مواد همرنگ عوارض و هزینه را به دست می آورید.

دکتر ماندانا حجازی
متخصص دندانپزشکی کودکان و نوجوانان – دارای بورد تخصصی، عضو هیئت علمی دانشگاه

(ارتودنسی اطفال – فیشور سیلانت – فلوراید تراپی – فضانگهدارها – روکــش دندان شیری – عصب کشی دندان شیری – دنـدانپزشکی تحت بیهـوشی)

ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات