دندان پزشکی کودکان

دکتر حجازی

ارتودنسی کودکان

درمان ارتودنسی کودکان اهمیت بسیاری دارد. ریشه نامرتبی های دندان و ناهنجاری های فکی از کودکی است ؛ به همین علت با مراجعه دوره ای به متخصص دندانپزشکی کودکان والدین می توانند از بروز نامرتبی دندان در بزرگسالی جلوگیری کنند ؛ مراقبت و ارزیابی ارتودنسی در سنین پائین توسط دکتر ماندانا حجازی ، بهترین دکتر متخصص ارتودنسی اطفال در تهران ، سبب خواهد شد که در صورت وجود ناهنجاری ، این مشکلات تشخیص داده شده و در صورت امکان با اقدامات پیشگیرانه سعی در اصلاح آن کرد و گاهی تنها با تحت نظر گرفتن وضعیت ، شرایط را بررسی کرده و در زمان مناسب مداخله لازم را انجام داد. بنابراین ، اهمیت ویزیت اولیه ارتودنسی در سنین پایین مشخص می شود ، چرا که بسیاری از مشکلات ارتودنسی در سنین پایین قابل درمان می باشند.

 

فهرست مطالب

ارتودنسی کودکان - دکتر حجازی

 

چه مشکلاتی در کودکان نیاز به ارتودنسی دارد ؟

بسیاری از کودکان دارای مشکلات و ناهنجاری در فکین و دندان های خود هستند. این مشکلات و ناهنجاری ها بسته به علت و شرایط بیمار در سنین مختلف قابل درمان و پیگیری هستند ؛ گاهی برخی از این مشکلات در سنین پایین به دلیل رشد کودک قابل درمان هستند و بنابراین ، به دلیل ایجاد نتیجه بهتر در سنین پایین توصیه می شود ، درمان در این سنین انجام شود. از جمله این مشکلات ، می توان به بزرگ بودن فک بالا یا حتی تنگ بودن فک بالا و کوچکی فک پایین اشاره نمود ؛ این مشکلات از جمله مواردی است که در صورت تشخیص و درمان در سنین پایین نتیجه بهتری خواهد داشت. اما برخی مشکلات مانند بزرگی فک پایین ، از جمله مواردی است که به دلیل وجود رشد کودک و افزایش سایز فک پائین به مرور زمان توصیه می شود که درمان نشود و درمان در سنین بالاتر به صورت ارتودنسی یا ترکیب آن با جراحی فک انجام شود. گاهی درمان زود هنگام این موارد سبب طولانی شدن زمان درمان خواهد شد که بر همکاری کودک در روند درمان اثر گذار خواهد بود ؛ همچنین درمان این موارد سبب صرف هزینه های بی مورد خواهد شد که ممکن است فرد را از ادامه درمان باز دارد. در صورتی که کودک مشکلاتی ؛ مانند اوربایت ، کراس بایت یا دیپ بایت شدید داشته باشد ، می توان این موارد را در سنین پایین درمان ارتودنسی کودکان را شروع نمود ؛ گاهی رویش دندان ها در جای نامناسب در دهان که باعث بهم ریختگی آن ها می شود که این مورد را نیز میتوان با ارتودنسی درمان نمود. وجود اختلالات بایتی ( بستن دندان ها بر روی هم ) باعث بروز پوسیدگی و ساییدگی دندان های دائمی می شود ؛ بنابراین در صورت نامرتبی و بهم ریختگی دندان برای جلوگیری از مشکلات ، توصیه می شود درمان ارتودنسی انجام شود.

 

آیا کودک ما نیاز به ارتودنسی پیشگیری دارد ؟

در ذیل ، به برخی از مشکلاتی اشاره شده است که درمان آن ها ، نیاز به انجام ارتودنسی پیشگیری دارد.

  1. اختلال در گفتار
  2. تنفس دهانی
  3. نامرتبی دندان ها
  4. جلو آمدگی دندان ها
  5. مشکل در جویدن غذا ( مشکلات بایت )
  6. نرسیدن دندان های فک بالا و پایین به هم
  7. عدم فضای کافی برای رشد دندان های دائمی
  8. از دست دادن زود یا دیرتر از موعد دندان های شیری

 

ارتودنسی کودکان - دکتر ماندانا حجازی

 

روش های درمان با ارتودنسی کودکان

روش های مختلفی برای درمان ارتودنسی ثابت در کودکان وجود دارد که بسته به شرایط و مشکل بیمار و همچنین ، تمایل بیمار از آن ها استفاده می شود ؛ انواع بریس های قابل استفاده برای درمان ارتودنسی به شرح ذیل می باشد :

  • ارتودنسی فلزی
  • ارتودنسی سرامیکی
  • ارتودنسی نامرئی
  • ارتودنسی پشت دندانی یا لینگوال

سن مناسب ارتودنسی کودکان چه زمانی می باشد ؟

اغلب والدین با مراجعه به دندانپزشک کودکان این سوال را می پرسند که بهترین سن برای آغاز درمان ارتودنسی کوکان چه زمانی می باشد ، باید پاسخ دهیم بهترین و مناسب ترین سن درمان ارتودنسی سن ۷ سالگی می باشد ؛ اما این سن با توجه به نوع و شدت عارضه متفاوت می باشد ، به عنوان مثال درمان عقب بودن فک بالا در سنین ١٠ یا ١١ سالگی انجام می شود.

علت نامنظمی دندان های کودکان چیست ؟

نامرتبی دندان در کودکان ، می تواند در اثر وراثت ، عدم هماهنگی اندازه دندان ها با فضای موجود در فک و از این قبیل موارد بروز یابد.

دکتر متخصص ارتودنسی کودکان

زمانی که متخصص دندانپزشکی کودکان خوب در تهران دکتر ماندانا حجازی تشخیص دهد که کودک نیاز به انجام درمان ارتودنسی دارد او را به یک فوق تخصص ارتودنسی خوب معرفی می کند تا روند درمان خود را از سنین کودکی آغاز نماید. بنابراین به والدین توصیه می شود ، ابتدا برای تشخیص مشکلات ارتودنسی کودکان خود به بهترین متخصص دندانپزشکی اطفال تهران مراجعه نمایند و سپس در صورت نیاز متخصص دندانپزشکی کودکان ، آنها را به یک متخصص ارتودنسی جهت درمان ارجاع می دهند . در صورتی هم که بیمار نیازمند درمان در این سنین نباشد ، متخصص دندانپزشکی اطفال کودک را تحت نظر می گیرد تا در زمان مناسب او را به یک متخصص ارتودنسی جهت درمان ارجاع کند.در برخی مواقع والدین در درمان ناهنجاری های دندانی و فکی کودک سهل انگاری می کنند ، باید بگوییم بهم ریختگی دندان ها باعث بروز مشکلاتی همچون تکلم و جویدن غذا می شود ؛ همچنین نامرتبی دندان ها باعث ایجاد مشکل در رعایت بهداشت دهان و دندان می شود. بنابراین نه تنها درمان ارتودنسی سبب ایجاد ظاهر مناسب در کودک و افزایش اعتماد به نفس او می شود بلکه از ایجاد مشکلات ناشی از این بهم ریختگی ها نیز جلوگیری خواهد شد.

 

 

مدت زمان ارتودنسی کودکان چقدر می باشد ؟

باید بگوییم درمان ارتودنسی دندان کودکان در تهران مدت زمان معینی ندارد و طول درمان با توجه به شدت عارضه در کودک بستگی دارد. با این وجود مدت زمان درمان ارتودنسی دندان می تواند بین ۶ الی ۳۰ ماه باشد و بعد از آن نیز کودک باید به مدت مشخصی از نگهدارنده استفاده کند ؛ چرا که دندان ها تمایل دارند به موقعیت خود بازگردند که با استفاده از نگهدارنده این مشکل نیز رفع می شود. این نگهدارنده های ارتودنسی به شکل ثابت یا متحرک هستند که متخصص ارتودنسی برای حفظ نتایی درمان اکیداً توصیه به استفاده از آن ها می کند.

مراقبت های بعد از ارتودنسی در کودکان به شرح ذیل می باشد :

  1. به طور مرتب از مسواک و نخ دندان استفاده کنید.
  2. به طور مرتب از دهانشویه استفاده کنید.
  3. از خوردن مواد غذایی سفت مانند ته دیگ ، ذرت ، سیب و غیره خودداری کنید. مراقبت از سیم و براکت های ارتودنسی سبب ایجاد نتایج مطلوب می شود و در صورتی که به هر دلیلی این وسایل آسیب ببینند ، درمان طولانی تر شده و نتایج در زمان طولانی تری به دست خواهد آمد.
  4. مراقبت های بعد از ارتودنسی کودکان بسیار مهم می باشد و والدین باید خود و کودک آن ها را رعایت کنند ؛ چرا که با رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان در دوران ارتودسنی احتمال اینکه دندان دچار پوسیدگی شود زیاد است.

تغذیه در دوران درمان ارتودنسی

در این دوران کودک باید از خوردن مواد غذایی سفت و چسبنده جدا پرهیز کند ؛ چرا که استفاده از این مواد می تواند باعث آسیب به دستگاه ارتودنسی و پوسیدگی دندان شود.

آیا ارتودنسی دندان در کودکان درد دارد ؟

باید بگوییم زمانی که دستگاه ارتودنسی در دهان کودک قرار گرفت به دندان ها فشار اعمال می کند ؛ این فشار تا چند روز باعث احساس درد در کودک می شود ؛ در این مدت دندانپزشک برای کودک مسکن هایی تجویز می کند که توصیه می شود ، برای کاهش درد دندان از آن ها استفاده شود و والدین سعی کنند در این مدت کودک را بیشتر درک نمایند و به بی قراری های او توجه کنند. در حالت کلی باید ذکر کرد ، درد ارتودنسی کودکان ، با توجه به فاکتورهای متعدد ؛ از جمله سن ، جنس ، آستانه تحمل درد ، میزان نیروی وارد شده و از این قبیل موارد در هر کودک ، متفاوت می باشد ؛ برای این منظور می توانید از متخصص دندانپزشکی کودکان در تهران دکتر حجازی راهنمایی بگیرید. برای گرفتن مشاوره و راهنمایی با دکتر ماندانا حجازی می توانید از طریق صفحات اجتماعی یا وب سایت ارتباط برقرار کنید ؛ همچنین شماره های تماس و آدرس مطب ایشان نیز در سایت و صفحه اینستاگرام ایشان موجود است.

مزایای درمان ارتودنسی در کودکان چیست ؟

  1. از پیچیدگی درمان در بزرگسالی ، کاسته می شود.
  2. کودکان ، اعتماد به نفس خود را مجددا به دست می آورند.
  3. عادات بهداشتی دهان و دندان در کودکان ، بهبود پیدا می کند.
  4. با ارتودنسی کودکان آسیب دیدن دندان های جلو آمده پیشین کاهش می یابد.
  5. با ارتودنسی دندان در کودکان احتمال بروز آسیب دیدگی دندان در آن ها کاهش می یابد.
  6. با ارتودنسی در دوران کودکی احتمال انجام درمان های تهاجمی در بزرگسالی کاهش می یابد.
  7. انجام ارتودنسی دندان در کودکان فضای کافی برای رشد دندان دائمی را در کودکان ایجاد می کند.
  8. در سنین کودکی راحت تر می توان رشد فکین را کنترل نمود تا در بزرگسالی نیازی به درمان ارتوسرجری نداشته باشند.
  9. دندان های دائمی ، به مسیر درست خود هدایت می شوند و بدین ترتیب ، از نامرتبی دندان ها در آینده ، جلوگیری می شود.

 

انواع بریس های در ارتودنسی کودکان

بریس های فلزی

این نوع بریس معمولا از جنس استیل ضد زنگ گرید بالا بوده و جزء پرکاربردترین دستگاه های ارتودنسی ثابت محسوب می شود ؛ برای قابل قبول تر کردن و جذاب نمودن آن ها برای کودکان ، دندانپزشک کودکان در تهران دکتر ماندانا حجازی از کش های رنگی برای نگه داشتن سیم دستگاه استفاده می کند و معمولا برای انتخاب آن ها رنگ مورد علاقه کودک را سوال می نماید.

ارتودنسی با بریس های فلزی

در این روش ارتودنسی ، که به روش سنتی ارتودنسی معروف است ، براکت های فلزی به دندان های کودک چسبانده می شوند. سیم های فلزی قوس دار ، از درون براکت های فلزی عبور می کنند و در نهایت به کمک نوار های لاستیکی کوچک ، در دهان ثابت می شوند. معمولا با توجه به شدت مشکلات دهان و دندان ، مدت زمان استفاده از ارتودنسی فلزی متفاوت می باشد ؛ ولی به صورت معمول درمان ارتودنسی بین ۱ تا ۳ سال به طول می انجامد. برای اینکه ارتودنتیست بتواند ، سیم ها و نوارهای لاستیکی را ، برای اعمال فشار مناسب بر روی دندان ها تنظیم کند ، لازم است در زمان هایی که توسط متخصص ارتودنسی کودکان ، تعیین می شود ، همراه کودک خود به ارتودنتیست مراجعه کنید.

مزایای ارتودنسی با براکت های فلزی

درمان ارتودنسی سنتی سریعترین و مقرون به صرفه ترین ، روش ارتودنسی دندان کودکان می باشد. بریس های فلزی ضد زنگ می توانند در سریع ترین زمان ممکن ، دندان ها را به جایگاه مناسب حرکت دهند. چون بچه ها در سنین کمتر ، از مسئولیت پذیری کافی برای نگهداری از ارتودنسی های شفاف و قابل جابه جایی در دهان ، برخوردار نیستند می توان گفت ، بریس های فلزی ثابت ، بهترین گزینه درمانی برای اطفال به شمار می روند.

معایب ارتودنسی فلزی

مهمترین جنبه منفی ارتودنسی فلزی ثابت ، مربوط به جنبه زیبایی آن در دهان می باشد. ممکن است کودکان از دیده شدن تجهیزات ارتودنسی در دهانشان خجالت زده شوند. همچنین در هنگام درمان ارتودنسی فلزی ثابت ، رژیم غذایی کودک باید به گونه ای باشد که ، از مواد غذایی که ممکن است بین تجهیزات ارتودنسی کودکان گیر کنند ، یا به آن آسیب برسانند ، اجتناب شود.

بریس های سرامیکی

این نوع بریس همرنگ دندان بوده و به عنوان یک تکنیک نوین در ارتودنسی می باشد که در سنین کودکی برای کمتر جلب توجه کردن دستگاه ارتودنسی موجود در دهان کودک مورد استفاده قرار می گیرد.

ارتودنسی با بریس های سرامیکی

این ارتودنسی مشابه ارتودنسی فلزی سنتی می باشد ؛ با این تفاوت که در آن برای کمتر دیده شدن تجهیزات ارتودنسی کودکان ، از تجهیزات سرامیکی شفاف همرنگ دندان استفاده می شود. برای تنظیم سیم ها و نوار های لاستیکی در این روش نیز ، کودک باید به صورت مرتب به ارتودنتیست اطفال مراجعه کند ، و مدت درمان مشابهی دارد.

مزایای بریس های سرامیکی

برای درمان های ارتودنسی کودکان دارای سنین بالاتر ، ارتودنسی سرامیکی گزینه بسیار مناسبی است ؛ زیرا شفافیت و همرنگ دندان بودن تجهیزات ارتودنسی ، به کمتر دیده شدن ارتودنسی در دهان کودک کمک می کنند.

معایب ارتودنسی سرامیکی

بریس های ارتودنسی سرامیکی ، دارای اندازه های بزرگتر نسبت به بریس های فلزی هستند ، و همچنین دارای ظرافت و شکنندگی بیشتری هستند. مراقبت از بریس های سرامیکی بسیار اهمیت دارد ؛ بنابراین روش مناسبی برای درمان ارتودنسی در بچه های کم سن و سال نیستند. کودکان باید از مصرف مواد غذایی که سبب رنگ گرفتن بریس های سرامیکی می شود ، اجتناب کنند. این بریس ها نسبت به بریس های فلزی از هزینه بالاتری برخوردارند ؛ ولی نسبت به روش های درمانی ارتودنسی نامرئی هزینه کمتری دارند.

بریس های لینگوال

این نوع بریس مانند بریس های فلزی بوده و تنها تفاوت آن این است که در پشت دندان ها قرار می گیرد و قابل مشاهده و تشخیص نیست. ارتودنسی لینگوال که به ارتودنسی پشت دندانی معروف است ، یکی از روش های ارتودنسی ثابت در است. در این نوع ارتودنسی برای اینکه تجهیزات ارتودنسی کودکان در دهان مشاهده نشوند ، این تجهیزات در پشت دندان ها و داخل دهان نصب می شوند. به منظور یافتن مناسب ترین روش درمان ارتودنسی برای کودک خود ، می توانید با ارتودنتیست اطفال مشورت نمایید.

مزایای ارتودنسی لینگوال

در ارتودنسی لینگوال ، براکت ها و تجهیزات ارتودنسی در پشت دندان ها قرار می گیرند ؛ بنابراین برای بیمارانی که از دیده شدن تجهیزات ارتودنسی سنتی در دهان خود خجالت می کشند ، روش بهتری است.

معایب ارتودنسی لینگوال

به دلیل قرار گرفتن تجهیزات ارتودنسی در درون دهان ممکن است ، در روز های اول بعد از نصب ، ناراحتی و مشکلاتی را برای زبان کودک ایجاد کند و در تکلم و تلفظ کلمات توسط کودک ، مشکلاتی را برای او به وجود بیاورد. البته این مشکلات با گذشت چند روز و عادت کردن کودک به ارتودنسی ، برطرف می شود. چون سیم های ارتودنسی در داخل دهان قرار گرفته اند ، تنظیم آن ها سخت تر است و به مدت زمان بیشتری در هر جلسه ارتودنسی نیاز دارد ، و رعایت بهداشت دهان و دهان ، به دلیل دسترسی محدود تر به ارتودنسی ، دشوارتر از ارتودنسی فلزی سنتی می باشد.

 

ارتودنسی کودکان - دکتر حجازی

ارتودنسی نامرئی

این نوع دستگاه ارتودنسی از پلاستیک شفاف و متحرک ساخته می شود و تنها در موارد خاصی استفاده می شود. تجهیزات ارتودنسی نامرئی ، شامل الاینرهای شفافی هستند که به صورت سفارشی و متناسب با دندان های کودک ، در لابراتوار ها ساخته می شوند و می توانند از دهان کودک خارج شوند ، و دارای قابلیت جا به جایی هستند. دارا بودن قابلیت جا به جایی به کودک شما این امکان را می دهد ، که در هنگام غذا خوردن ، مسواک زدن و غیره. به راحتی الاینر ها را از دهان خارج کند و مجددا در دهان خود قرار دهد. عملکرد الاینر ها به این صورت است ، که با اعمال فشار تدریجی ، سبب حرکت دندان ها به موقعیت مناسب خود شوند. ارتودنسی کودکان ، امروزه می تواند ناهنجاری هایی مانند نامرتبی خفیف دندان ها را برطرف کند. الاینر ها معمولا هر یک یا دو هفته یک بار نیاز به تعویض دارند ، و هر ۶ تا ۸ هفته نیز نیاز است برای بررسی وضعیت دندان ها به ارتودنتیست خوب در تهران مراجعه نمایید.

مزایای ارتودنسی نامرئی

برای کودکانی که به ظاهر خود حساس هستند ، و نمی خواهند تجهیزات ارتودنسی در دهان آن ها دیده شود ، الاینر های نامرئی بهترین انتخاب هستند. از آن جایی که کودک می تواند در هنگام غذا خوردن ، الاینر ها را از دهان خود خارج کند نیاز به حذف غذاهای خاصی از رژیم غذایی او نیست. همچنین کودک با برداشتن الاینر ها ، به راحتی می تواند بهداشت دهان و دندان را رعایت کند. از این رو والدین نگرانی بابت آسیب دیدن تجهیزات ارتودنسی و یا گیر کردن غذا در آن را ندارند. همچنین این نوع ارتودنسی لبه های تیزی ندارد ، و درد و ناراحتی ارتودنسی های فلزی سنتی را در کودک ایجاد نمی کند.

معایب ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی با الاینرهای نامرئی ، گران ترین نوع محسوب می شود. همچنین به دلیل داشتن قابلیت جا به جایی ممکن است کودک آن ها را گم کند. الاینرهای ارتودنسی نامرئی بسیار ظریف و شکننده هستند. نوع درمانی که می توان با استفاده از این روش انجام داد ، بسیار محدود است. اگر قصد دارید از ارتودنسی نامرئی برای درمان کودک خود استفاده کنید ، حتما با ارتودنتیست مشورت کنید. ارتودنتیست با بررسی مشکلات دهان و دندان کودک ، می تواند مناسب ترین روش ارتودنسی برای درمان را به شما پیشنهاد دهد.

استفاده از فضا نگهدار در ارتودنسی کودکان

از دیگر تکنیک های مداخله درمانی برای کودکان می توان به استفاده از فضا نگهدار اشاره کرد. در این روش در صورتی که دندان شیری کودک پیش از زمان موعد در اثر تصادف ، پوسیدگی و غیره از بین رفته باشد در دهان کودک جای می گیرد و باعث می شود ؛ فضای دندان برای رشد دندان دائمی در دهان حفظ شود و دندان ها دچار نامرتبی و غیره نشوند.

از کجا متوجه شویم که کودک ما به ارتودنسی دندان نیاز دارد ؟

به صورت کلی هرگونه تغییر در موقعیت فک و دندان ها به درمان ارتودنسی ارتباط دارد به همین دلیل هرگونه مشکلی در موقعیت دندان های کودک خود را باید جدی بگیرید و به عنوان یک نشانه به متخصص دندانپزشکی کودکان در تهران دکتر حجازی مراجعه نمایید. برای مثال لازم است به نشانه های زیر توجه داشته باشید :

  • در صورتی که متوجه کج بودن دندان دائمی کودک خود شدید.
  • در صورتی که جلو زدگی در یکی از فک های کودک وجود دارد.
  • در صورتی که هنگام بستن دهان ، بین دندان های قسمت جلویی فاصله وجود داشته باشد.
  • در صورتی که بین تمامی دندان های کودک فاصله افتاده باشد.
  • در صورتی که یکی از فکین کودک بیشتر به یک سمت مثلا راست متمایل باشد.
  • در شرایطی که دندان شیری کودک دیرتر و یا زودتر از حد موعود افتاده و یا هنوز نیفتاده باشد.
  • در صورتی که کودک شما بعد از ۵ سالگی هنوز از شیشه شیر استفاده می کند و یا انگشتان خود را می مکد.
  • اگر کودک شما به جای تنفس از را بینی ، تنفس دهانی دارد و از طریق دهان نفس می کشد.
  • در شرایطی که هنگام قورت دادن غذا ، زبان خود را به دندان های جلو می زند ، در حالی که باید زبان را به سقف دهان نزدیک کند.

توصیه می شود حتما برای ارزیابی و شروع احتمالی درمان ارتودنسی به متخصص مراجعه نمایید و هرگز درمان کودک خود را به تعویق نیندازید ؛ زیرا این موضوع سبب بدتر شدن مشکل و افزایش هزینه ها در بزرگسالی خواهد شد.

فاز اول درمان ارتودنسی کودکان

معمولا سن ۶ الی ۸ سالگی بهترین زمان برای مراجعه به دندانپزشک کودکان در تهران در نظر گرفته می شود. در صورت لزوم در همین سن می توان فاز اول درمان را شروع کرد. به ندرت در این سن از بریس یا کش های سیمی ارتودنسی کودکان استفاده می شود و در مرحله اولیه در سن کودکی بیشتر از وسیع کننده کام و یا فضا نگهدار و از این دست لوازم استفاده خواهد شد.

فاز دوم درمان

برای آغاز درمان می توان ۱۰ الی ۱۵ سالگی که بیشتر دندان های دائمی کودک در آمده است را بهترین زمان مناسب برای درمان ارتودنسی دانست ، در این دوره می توان درمان را بدون هیچ گونه دغدغه و نگرانی آغاز کرد. در این سن در صورت لزوم از بریس های ارتودنسی استفاده می شود.

پاسخ به سوالات متداول در مورد ارتودنسی کودکان

  • آیا دندانپزشک عمومی قادر است نامنظمی دندان اطفال را برطرف نماید ؟

دندانپزشک عمومی مسائل عمومی مثل زیبایی و ترمیم دندان ها را به خوبی می تواند انجام دهد. اما لازم است برای انجام ارتودنسی کودکان حتما به ارتودنتیست کودکان مراجعه نمایید و مراجعه به دندانپزشک عمومی برای این نوع درمان نمی تواند انتخاب مناسبی باشد.

  • آیا درمان ارتودنسی در کودکان می تواند مشکلات تنفسی آن ها را برطرف نماید ؟

بله منظم شدن دندان ها علاوه بر بهبود ظاهر فک و دهان کودک و زیبایی لبخند آن ها موجب برطرف کردن مشکلات تنفسی و آپنه خواب خواهد شد.

  • آیا ارتودنسی متحرک برای بچه ها مناسب است ؟

برای کودکان کم سن و سال اغلب ارتودنسی متحرک پیشنهاد داده نمی شود اما در سنین نوجوانی و بالاتر می تواند کاربرد داشته باشد و معمولا طرفداران زیادی دارد.

ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات