دندان پزشکی کودکان

دکتر حجازی

بروساژ دندان

بروساژ و جرمگیری دندان یکی از رایج ترین روش های از بین بردن زردی و جرم های موجود بر روی دندان می باشد. معمولا بروساژ دندان یا پولیش دندان بعد از جرمگیری انجام می شود. دکتر ماندانا حجازی متخصص دندانپزشکی اطفال در کرج ، به منظور کسب اطلاعات بیشتر شما در رابطه با بروساژ  مقاله زیر را تهیه نموده است ، می توانید با مطالعه آن هر آنچه را که در رابطه با این تکنیک نمی دانید کسب نمایید.

بروساژ دندان

فهرست مطالب

با بروساژ دندان بیشتر آشنا شوید !

احتمالا شما هم همراه با جرم گیری دندان واژه بروساژ را شنیده باشید. خوب است بدانید که دندانپزشک خوب دکتر حجازی در کرج به کمک خمیر دندان مخصوص و نصب برس روی یک وسیله دندانپزشکی چرخشی ، اقدام به بروساژ کردن دندان ها می کند ، معمولا این پروسه بعد از جرم گیری کردن دندانها برای حذف رنگ و لکه هایی که چسبندگی ندارند و همچنین برای ایجاد یک سطح صیقلی روی دندان ها انجام می شود. سفید کردن دندان ها یکی از درمان های زیبایی پرطرفدار در میان مردم است. به کمک جرم گیری می توان املاح ته نشین شده و رسوبات رنگی دندان ها را برداشت اما رنگ داخلی دندان ها تغییری پیدا نمی کند ؛ بنابراین نباید انتظار سفیدی و درخشندگی دندان ها را بعد از انجام این روند داشته باشید هرچند که ممکن است به دلیل از بین رفتن لایه جرم  ، شاهد کمی تغییر رنگ در دندان های خود باشید. در واقع جرم گیری و بروساژ دندان عملی درمانی به شمار می آید و اگر قصد سفید کردن دندان های خود را دارید ، لازم است از روش های دیگری کمک بگیرید.

بروساژ دندان چگونه انجام می شود؟

پولیش دندان با استفاده از یک دستگاه دستی که در سر آن یک غلتک لاستیکی وجود دارد انجام می شود. همچنین بهتر است بدانید که این فرآیند با استفاده از پروفیلاکسی که خمیر بروساژ بوده و دارای ذرات ساینده می باشد صورت می گیرد. در این روش پس از اینکه بهترین دندان پزشک جرم های موجود بر روی دندان را از بین برد، دندان ها را با استفاده از دستگاه به خمیر مخصوص بروساژ آغشته می کند. این دستگاه سپس بر روی سطح دندان ها توسط دندانپزشک حرکت داده می شود و تمامی رنگدانه ها و رسوبات موجود به طور کامل از بین می روند و دندان سفید و زیبا می شود.

تفاوت بروساژ و جرمگیری چیست ؟

حال ممکن است این سوال در ذهن تان ایجاد شود که بروساژ و جرمگیری چه تفاوتی با یکدیگر دارند که باید بگوییم جرمگیری باعث از بین رفتن پلاک های میکروبی و جرم موجود بر روی دندان می شود، این پلاک ها سفت و زرد رنگ بوده و به راحتی با مسواک زدن از بین نمی روند. اما بروساژ روشی است که در آن لک های موجود بر روی دندان که در اثر مصرف برخی مواد غذایی ایجاد می شود رفع می گردد.

اهمیت انجام جرمگیری و بروساژ دندان چیست ؟

زمانی که پلاک های میکروبی بر روی دندان جمع می شوند به مرور زمان باعث ایجاد یک لایه زرد و سفت بر روی دندان می شود که به مرور زمان و در صورت رفع نشدن آن باعث ایجاد حساسیت و پوسیدگی دندان می شود. همچنین در صورتی که لک های روی دندان که در اثر مصرف موادی همچون قهوه ، شکلات و غیره بر روی دندان ایجاد شده است با بروساژ رفع نشود باعث بدرنگی دندان های کودک می شود. اما در صورتی که والدین کودک خود را به طور مرتب برای معاینه به بهترین متخصص دندانپزشکی کودکان ببرند، بهترین دندانپزشک اطفال در صورت مشاهده جرم و لک روی دندان اقدام به رفع آن ها می کند تا دندان های کودک با گذشت زمان دچار پوسیدگی و بدرنگی نشود.

آیا بروساژ مینای دندان را از بین می برد ؟

متاسفانه یک باور غلط در میان مردم جا افتاده است که جرم گیری و بروساژ دندان موجب نازک شدن و از بین رفتن مینای دندان می شود ؛ این در حالی است که به کمک دستگاه های جرمگیر تنها می توان جرم های دندانی را برداشت و هیچ آسیبی به مینای دندان ها وارد نمی شود ؛ از این رو بروساژ به هیچ عنوان برای دندان ها مضر نیست. لازم است بدانید که وجود جرم های دندانی علاوه بر اینکه موجب پوسیدگی دندان ها می شوند ، روی بافت لثه به شدت اثر گذاشته و منجر به تخریب آن ها و تحلیل رفتن لثه و در نهایت لق شدن دندان ها می شوند ؛ لذا لازم است در صورت وجود جرم های دندانی برای برطرف نمودن آن اقدام نمود.

چرا دندان ها بعد از بروساژ حساس می شوند ؟

ممکن است دندان های برخی از افراد بعد از جرم گیری ، حساس شوند. در این شرایط ممکن است این تصور ایجاد شود که علت این حساسیت از بین رفتن مینای دندان است و دندان ها به همین علت نسبت به سرما و گرما حساس شده اند ؛ در حالی که این روند طبیعی بوده و نیازی به نگرانی نیست و بعد از گذشت چند روز از شدت حساسیت دندان ها کم شده و در نهایت از بین خواهد رفت. در واقع زمانی که بخش سنگینی از جرم های لثه برداشته می شوند ، ممکن است بخش هایی از ریشه دندان به محیط بیرون اکسپوز شود و برقراری ارتباط ریشه دندان با محیط دندان سبب ایجاد این حساسیت تا مدتی شود.

بروساژ دندان

مصرف نادرست قطره های آهن و ایجاد رنگ دندان در کودکان !

با توجه به کم خونی شدید در اغلب کودکان در سر تا سر دنیا ، بسیاری از کودکان تا سن دو سالگی ناچار به استفاده از قطره های آهن می باشند. در واقع توصیه می شود تا این قطره ها مستقیم درون حلق ریخته شوند و بلافاصله پس از آن مقدار کافی از آب نوشیده شود ، تا از عدم تماس قطره آهن با دندان ها اطمینان حاصل شود. توجه داشته باشید که در صورت عدم توجه به این موارد بعد از چند ماه شاهده تغییر رنگ  بر روی دندان کودکان خود خواهید بود که تنها با بروساژ دندان کودکان بهبود پیدا خواهد کرد.

بروساژ دندان کودکان چه عوارضی را به همراه دارد ؟

با عدم رعایت نکات بالا در کودکان آن ها با مشکلات زیبایی رو به رو خواهند شد ، رنگ های تشکیل شده می توانند نمای ظاهری ناخوشایندی برای کودک ایجاد کند ، اما باید دانست این تغییر رنگ با پوسیدگی های دندانی ناشی از مصرف شیر شبانه متفاوت است که اکثر والدین تصور می کنند که دندان کودکان دچار تغییر رنگ شده است در صورتی که دندانپزشک پوسیدگی دندان را در این مواقع تشخیص خواهد داد.

آیا امکان بروساژ دندان کودکان در منزل وجود دارد ؟

بروساژ دندان ها در منزل هرگز امکان پذیر نمی باشد. در برخی مواقع برخی والدین تمایل به استفاده از پودر های سفید کننده ای را دارند به منظور از بین بردن رسوبات از آن ها استفاده خواهند کرد. جالب است بدانید که بکارگیری از این پودر ها سبب آسیب دیدگی شدید دندان ها شده  و حتی می تواند به مینای دندان آسیب برساند که در انتها دندان کودکان را بیشتر مستعد جرم و رنگدانه ها قرار می دهد. در نتیجه هیچ گاه از محصولات سفید کننده بخصوص خمیر دندان ها  و پودر های سفید کنند برای دندان کودکان خود استفاده نکنید. تنها سعی کنید روزانه دندان فرزندان خود را سه الی چهار نوبت مسواک کنید و هر شش ماه یک بار به منظور بررسی و چکاپ به دندانپزشک مراجعه نمایید.

دلیل برگشت رنگ ها پس از بروساژ دندان کودکان چیست ؟

گاهی این تغییر رنگ ها ناشی از وجود باکتری های خاصی در دهان کودکان است که سبب ایجاد رنگ می شوند بنابراین بعد از بروساژ طی چند ماه امکان بازگشت این رنگ ها وجود دارد که در صورت ناراضی بودن از ظاهر دندانها می توان مجددا بروساژ انجام داد اما با افزایش سن این نوع از تغییر رنگ ها معمولا کاهش می یابد.

آیا می توان در خانه دندان ها را بروساژ کرد ؟

کیت های پولیش دندان و دستورالعمل های مختلفی بدون نسخه وجود دارند که ادعا می کنند همان نتیجه دندانپزشکی را در خانه به شما می دهند. معمولا در این درمان های خانگی از زغال فعال  یا جوش شیرین برای از بین بردن لکه های دندانی استفاده می شود. باید بدانید که استفاده از این درمان های خانگی می تواند منجر به حساسیت دندان ها ، سایش مینا و حتی عقب نشینی لثه شود ؛ لذا بهتر است برای انجام بروساژ دندان حتما به دندانپزشک حاذق و ماهر در کرج دکتر ماندانا حجازی مراجعه نمایید.

مراقبت های بعد از جرمگیری و بروساژ دندان به شرح ذیل می باشد

  • در صورتی که کودک شما پس از جرمگیری دچار التهاب و ناراحتی شد می توانید با مشورت دندانپزشک اطفال از داروهای مسکن به او بدهید.
  • تا یک روز بعد از جرمگیری و بروساژ دندان به دلیل حساس شدن مینای دندان از غذای های نرم و آبکی به کودک خود بدهید و بعد از یک روز می توانید از به او غذاهای جویدنی و سفت هم بدهید.
  • تا سه روز بعد از جرم گیری دندان و بروساژ ، نمک را در آب گرم حل کرده و به کودک خود بگویید با آن روزی سه باز دهان خود را بشوید در صورتی که کودک تان از انجام آن اجتناب کرد خود نیز در انجام این کار او را همراهی کنید.
  • اولین بار بعد از انجام بروساژ مسواک زدن به آرامی انجام شود.

هزینه بروساژ دندان چقدر می باشد؟

هزینه بروساژ دندان با توجه به دستمزد پزشک ، هزینه جرم گیری دندان و غیره تعیین می شود.

ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات