دندان پزشکی کودکان

دکتر حجازی

دندانپزشکی اطفال

والدین باید آگاه باشند که با رویش اولین دندان کودک شان او را به دندانپزشکی اطفال ببرند تا متخصص دندانپزشک اطفال و نوجوانان نکات مورد نیاز در خصوص رعایت بهداشت دهان و دندان را به والدین بگوید تا کودک شان از دندان ها سالمی در کودکی و بزرگ سالی برخوردار شود. در ادامه دکتر ماندانا حجازی اطلاعات کاربردی از این اقدام والدین مطرح می کند.

دندانپزشکی اطفال

فهرست مطالب

ویژگی دندانپزشکی اطفال

شاید برخی از والدین در هنگام انتخاب بهترین دندانپزشکی برای اطفال این سوال در ذهن شان ایجاد شود که چه نکات و ویژگی هایی را مد نظر قرار دهند.

  1. والدین در هنگام انتخاب بهترین دندانپزشکی برای کودکان باید به مهارت و تخصص متخصص دندانپزشکی کودکان که در آن مطب حضور دارد توجه کنند.
  2. پس از آن باید به محیط دندانپزشکی کودکان توجه نمایند که محیطی کودکانه داشته باشد و باعث جذب کودک شود.
  3. بر روی دیوارهای دندانپزشکی کودکان بهتر است پوسترهای شخصیت های کارتونی که کودکان بیشتر دوست دارند قرار داده شود.
  4. اتاق انتظار کودکان جدا بوده و اسباب بازی هایی که کودکان دوست دارند در آن اتاق وجود داشته باشد.
  5. اتاق انتظار از اتاقی که درمان های دندانپزشکی برای اطفال در آن انجام می شود فاصله داشته باشد تا سر و صداهای دستگاه دندانپزشکی باعث ترس آن ها نشود.

در دندانپزشکی اطفال چه خدماتی ارائه می شود ؟

دکتر ماندانا حجازی متخصص دندانپزشکی کودکان و نوجوانان در کلینیک دندانپزشکی خود ارائه کننده خدمات ذیل را ارائه می کند :

  • معاینه و ارزیابی دقیق دهان و دندان کودکان و نوجوانان
  • فلورایدتراپی و جرم گیری دندان
  • عصب کشی و پرکردن دندان
  • ارتودنسی پیشگیری
  • قرار دادن فضا نگهدارنده ها
  • فیشور سیلانت
  • دندانپزشکی زیبایی کودکان
  • عادات بد دهانی

در دندانپزشکی اطفال چه مواردی به والدین توضیح داده می شود ؟

در دندانپزشکی کودکان به والدین نکات مربوط به مراقبت از دندان های کودکان توضیح داده می شود و به آن ها توصیه می شود تا کودک شان را هر شش ماه یک بار برای معاینه به متخصص دندانپزشکی ببرند.

در دندانپزشکی کودکان در مقابل بد رفتاری کودکان چه واکنشی باید نشان داد ؟

  1. برخی از کودکان در هنگام مراجعه به دندانپزشکي کودکان دچار ترس و اضطراب می شوند و رفتار نامناسبی از خود نشان می دهند.
  2. در این مواقع دندانپزشک اطفال با بکارگیری روانشناسی کودکان و روش های مناسب اقدام به آرام کردن کودک می کند.
  3. برای اینکه ترس او کاهش یابد مراحل درمان را به او گفته و میزان دردی را که قرار است تحمل کند با صداقت می گوید.

بهترین زمان اولین ویزیت توسط متخصص دندانپزشک کودکان ، چه موقع است ؟

همیشه به والدین گفته می شود که بهترین زمان مراجعه به دندانپزشک اطفال ، موقعی است که اولین دندان کودک رشد کرده است ؛ اما متاسفانه بسیاری از والدین ، در این باره سهل انگاری کرده و از عواقب آن بی خبر می باشند.

با مراجعه در زمان مناسب ؛ کودکان از همان ابتدا ، تحت نظارت بوده و بدین ترتیب ، ناهنجاری فکی و دندانی زودتر تشخیص داده شده و درمان صورت می گیرد و بدین طریق ، دیگر نیاز به درمان های پیچیده در بزرگسالی نخواهد بود.

علاوه بر مورد فوق ؛ کودک در سنین پایین ، با محیط دندانپزشکی و دندانپزشک اطفال آشنایی پیدا کرده و دیگر شاهد بروز رفتار نامناسب از آن ها نخواهیم بود.

اهمیت مراجعه به دندانپزشکی اطفال چیست ؟

از آنجا که کودکان ویژگی های روحی متفاوتی دارند و هنگام درمان صبور و با حوصله نیستند ، ممکن است حین درمان کمی اذیت کنند اما دندانپزشک اطفال می داند که چگونه اقدام به درمان و معاینه کودک کند که او دچار مشکلی نشود. علاوه بر این در برخی مواقع لازم است که از تجهیزات و وسایل مخصوص کودکان برای درمان استفاده شود که در درمانگاه دندانپزشکی اطفال وجود دارد.

 

دندانپزشکی اطفال

 

حفظ دندان های شیری چه اهمیتی دارد ؟

  • وجود دندان های شیری سالم و مرتب در کودک باعث می شود که او به درستی غذاها را بجود.
  • باعث تکلم آسان و واضح کودک می شود.
  • فضای مورد نیاز برای رشد دندان های دائمی را حفظ می کند.
  • باعث زیباتر شدن چهره و لبخند کودک می شود.

به این نکته توجه داشته باشید که دندان های شیری نیز مانند دندان های دائمی دچار شکستگی و پوسیدگی شود که در این صورت بايد به دندانپزشکی کودکان شبانه روزی مراجعه کنید تا اقدام به درمان کند.

اهمیت بیمار محور بودن در دندانپزشکی اطفال

دکتر دندانپزشک کودکان ، با بیماران خردسال مواجه است. بنابراین هنگامی که کودک در محیط مطب قرار می گیرد یا زمانی که پزشک معالج خود را می بیند ، اگر حس ترس ، اضطراب یا تنش های دیگر درون وی ایجاد شود ، سختی زیادی را در درمان تجربه می کند و همین امر سبب می شود ، برای مراجعه بعدی ، والدین را در شرایط سختی قرار دهد. اما هنگامی که دکتر دندانپزشک کودکان ، مطابق با رفتارهای بیمار محورانه ، محیط مطب را چیدمان می کند ، همچنین با شناخت روانشناسی کودک ، با رفتار صحیح به کودک آرامش خاطر می دهد ، قطعا کودک شرایط درمان راحتی را سپری می کند. از این رو اگر نیازمند مراجعه دوم باشد ، همکاری لازم را با والدین و پزشک خواهد داشت.

اهمیت تجربه و تخصص دندانپزشک در دندانپزشکی اطفال

برای شناخت دقیق دندانپزشک خوب کودکان ، تخصص و تجربه کاری وی را مورد بررسی قرار دهید. تجربه و تخصص در دندانپزشک کودکان می تواند پروسه درمان بهتری را برای کودک شما رقم بزند. اما اگر پزشک انتخابی شما به اندازه کافی زبده نباشد ، ممکن است علاوه بر تجربه درمان سخت ، فرآیند درمان به درستی انجام نشود. شما می توانید در شبکه اجتماعی پزشک انتخابی نظیر اینستاگرام ، همچنین سایت شخصی پزشک و سایت های معتبر معرفی پزشکان ، درباره میزان تخصص و تبحر پزشک خود اطلاعات کافی بدست آورید.

اهمیت استریل بودن تجهیزات دندانپزشکی در دندانپزشکی اطفال

رعایت نهایت بهداشت و استریل بودن تجهیزات دندانپزشکی از گذشته تا کنون بسیار حائز اهمیت است. اما امروزه به دلیل شیوع بیماری کرونا ، نگرانی والدین بابت استریل بودن تجهیزات دو چندان شده است. برای اطلاع از استریل بودن محیط و تجهیزات پزشکی ، می توانید به صورت حضوری به مطلب مراجعه کنید. همچنین نظرات کاربران در شبکه های اجتماعی و سایت پزشک نیز ، می تواند گویای این نکته باشد.

اهمیت موقعیت جغرافیایی در دندانپزشکی خوب اطفال

بسیاری از پدران و مادران ، برای مراجعه به دندانپزشکی خوب ، به دنبال نزدیک ترین مرکز درمانی هستند. چرا که نزدیکی مطب به محل زندگی ، شرایط بهتری را برای کودک فراهم می کند. بنابراین در صورتی که در کرج هستید ، پیشنهاد می دهیم بهترین متخصص دندانپزشکی اطفال کرج را برگزینید.

نقش والدین در روند درمان دندان های کودک

برای داشتن روند درمان دقیق و آسان ، نیازمند ارتباط سه طرفه هستیم. این ارتباط بین کودک ، دندانپزشک اطفال و والدین کودک برقرار است. بنابراین والدین نیز در کاهش اضطراب و تنش کودکان می تواند نقش بسیار موثری داشته باشند. همچنین صبر و شکیبایی در والدین و اعتماد به پزشک می تواند شرایط درمانی بسیار بهتری را برای کودک ایجاد کند.

مراقبت های لازم از دندان کودکان به شرح ذیل می شود :

  1. والدین پس از هر وعده غذایی به کودک خود دندان ها و لثه او را با دستمال مرطوب پاک کنند و دندان هاى كودك را  مسواک بزنند و بعد از رسيدن به سن مناسب استفاده از دهانشویه را توصیه کنند.
  2. در هنگام خوابیدن از قرار دادن شیشه شیر در دهان کودک جدا خودداری کنید چرا که باعث پوسیدگی دندان های کودک می شود.
  3. در صورتی که کودک تان در خوردن آدامس و نوشابه تاکید داشت براى او نوع بدون قند این محصولات را تهیه کنید.
  4. هر شش ماه یک بار برای معاینه کودک خود را به دندانپزشکی اطفال ببرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله مربوط به مراقبت از دندان کودکان مراجعه کنید.

مراقبت های بهداشتی دندانپزشکی اطفال

در ادامه ، به برخی از مراقبت های بهداشتی جامع دهانی که توسط دندانپزشک اطفال ، ارائه می شود ، اشاره شده است ؛ با ما همراه باشید.

  • معاینات بهداشت دهان نوزادان ( بررسی خطر پوسیدگی دندان مادر و کودک )
  • جلوگیری از بروز پوسیدگی در دندان ها
  • مراقبت های پیشگیرانه ؛ از جمله فلوراید تراپی ، ، فیشور سیلانت ، توصیه های لازم در رابطه با استفاده از تمیز کننده ها ، رژیم غذایی و از این قبیل موارد
  • مشاوره در رابطه با عادت های نوزادان و همچنین ، کودکان ( استفاده از پستانک و مکیدن انگشت شصت )
  • جلوگیری از بروز نامرتبی در دندان ها
  • مرتب کردن دندان ها
  • ترمیم و درمان دندان ها
  • درمان بیماری های لثه
  • و از این قبیل موارد

هزینه دندانپزشکی اطفال چقدر است ؟

هزینه دندانپزشکی اطفال ، با توجه به فاکتورهای متفاوت ؛ از جمله نوع درمان ، میزان آسیب دیدگی و از این قبیل موارد متفاوت می باشد.

 

 

فلوراید تراپی دندان های شیری

بروز پوسیدگی در دندان ها ، یکی از شایع ‌ترین بیماری ‌هایی است که همه افراد جامعه را درگیر می کند ؛ افراد بسیار کمی را در جامعه خواهیم یافت که دندان های آن ها دچار پوسیدگی نبوده ودندان ترمیم شده نیز نداشته باشند.

لازم به ذکر است مشکلات پوسیدگی دندان ‌ها صورت تدریجی در زمان کودکی شکل گرفته و در بزرگسالی خود را نشان می دهند ، به همین علت است که مراجعه به دندانپزشک در کودکی بسیار اهمیت دارد چرا که با مراجعه به متخصص دندانپزشک اطفال ، می توان از بروز بسیاری از مشکلات دندانی در کودکی جلوگیری کرد.

بر اساس تحقیقات انجام شده می توان گفت بسیاری از کودکان قبل از ورود به مدرسه تا به حال توسط دندانپزشک ویزیت نشده اند ، در حالی که بسیاری از پوسیدگی دندان ‌های کودکان پیش از ورود به مدرسه رخ می دهد.

فلوراید تراپی ، یکی از روش‌ های مناسب به منظور پیشگیری و کاهش پوسیدگی دندان های کودکان می باشد که از سوی وزارت بهداشت تایید شده است.

 فلوراید چیست ؟

منظور از فلوراید ، نوعی ماده‌ معدنی است که به وفور در طبیعت یافت می شود برای مثال فلوارید در مواد غذایی متفاوت همچون سبزیجات ، آب آشامیدنی و غیره به طور طبیعی موجود می باشد.

لازم به ذکر است فلوراید در بسیاری از خمیر دندان ها ، دهانشویه ها و غیره نیز موجود می باشد اما باید تحت نظر دندانپزشک از آن ها استفاده شود.

مراحل انجام فلوارید تراپی

در ابتدا دندانپزشک سطح دندان ها را با استفاده از گاز استریل خشک کرده و پس از انجام این مراحل متخصص دندانپزشک اطفال ، تمامی سطح دندان ها را به وارنیش فلوراید آغشته می کند ، حدودا می توان گفت پس از گذشت ۴ دقیقه اضافات ژل با استفاده از گاز استریل یا پنبه برداشته می شود.

لازم به ذکر است کودکان بعد از فلوراید تراپی ، نباید دهان خود را بشویند.

کودکان بعد از انجام فلوارید تراپی ، به مدت نیم ساعت باید از خوردن و آشامیدن پرهیز کند و در طی این مدت در صورت جمع شدن بزاق در دهان مى توانند با تف كردن آن را از دهان خود خارج كنند و والدين بايد به مدت ٢٤ ساعت از مسواك زدن دندانهاى كودكان بايد خوددارى كنند.

توصيه مى شود كه فلورايد تراپى بر اساس ميزان پوسيدگى كودك و استعداد به پوسيدگى، هر سه تا شش ماه يكبار تكرار شود.

سخن آخر

همانطور که خواندید در این مطلب از ویژگی های دندانپزشکی اطفال سخن گفتیم و درباره انواع خدماتی که دندانپزشک خوب کودکان ارائه می دهد ، اطلاعاتی ارائه دادیم. در ادامه نیز تمامی اطلاعاتی را که والدین با مسئولیت ، برای مراجعه به دندانپزشک ، نیازمند هستند شرح دادیم. ما با هدف سلامتی دهان و دندان کودکان ، سعی بر این داریم که بهترین خدمات را برای کودکان دلبندتان ارائه دهیم. امیدواریم مطالب گفته شده در این مقاله برای شما مثمر ثمر واقع شده باشد.

ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات