علت و درمان اپن بایت
فهرست مطالب
علت و درمان اپن بایت به هم نرسیدن دندانها در کودکان با ارتودنسی
اپن بایت یک نوع مال اکلوژن یا بهم ریختگی دندانها است که ممکن است برای اصلاح آن نیاز به درمان ارتودنسی باشد . اپن بایت اصطلاحی است که برای توصیف زمانی که دندانهای بالا و پایین در هنگام بسته شدن فک قادر به تماس فیزیکی با یکدیگر نیستند ، استفاده میشود .( علت و درمان اپن بایت به هم نرسیدن دندانها در کودکان با ارتودنسی )
در حالت مطلوب ، دندانهای بالا باید کمی از دندانهای پایین را بصورت عمودی به مقدار ۲۵ درصد بپوشانند . تمام کودکان در طول دورهای که دندانهای دائمی پس از افتادن دندانهای شیری بیرون میآیند ، دچار اپن بایت قدامی میشوند .
سه دلیل اصلی برای اپن بایت وجود دارد ؛ دندانی ، اسکلتی و ناشی از عادت . ضروری بودن درمان با توجه به دلیل اپن بایت تعیین میشود .
اپن بایتی که به دلیل نقص اجزای استخوانی یا عادات بهداشتی ضعیف و طولانی مدت دهان و دندان نباشد ، گاهی اوقات با رشد کودک به خودی خود اصلاح میشود . اصلاح خود به خودی تا ۸۰ درصد از موارد اپن بایت در کودکان در شرایطی که دندانهای شیری و دائمی وجود دارند، رخ میدهد .
علت و درمان اپن بایت :
درمان عادات کودک
روشهای درمان
در صورتی که اپن بایت کودک شما ناشی از عادات نامناسب دهان و دندان باشد ، ممکن است برای درمان اپن بایت نیاز به همکاری سایر متخصصین باشد تا اطمینان حاصل شود که این عادات موجب معکوس شدن اصلاحات ارتودنسی پس از اتمام آنها نمیگردند . ( علت و درمان اپن بایت به هم نرسیدن دندانها در کودکان با ارتودنسی )
در صورتی که کودک در ترک عادت مکیدن انگشت خود مشکل داشته باشد ، ممکن است نیاز به نصب وسیلهای باشد که احساس خوشایند ناشی از مکیدن انگشت را از بین ببرد . پس از قطع این عادت ، میتوان درمانهای اصلاحی را شروع کرد .
دکتر ماندانا حجازی
متخصص دندانپزشکی کودکان و نوجوانان - دارای بورد تخصصی، عضوو هیئت علمی دانشگاه
(ارتودنسی اطفال - فیشور سیلانت - فلوراید تراپی - فضانگهدارها - روکــش دندان شیری - عصب کشی دندان شیری - دنـدانپزشکی تحت بیهـوشی)
