دندان پزشکی کودکان

دکتر حجازی

ارتودنسی اطفال

ارتودنسی اطفال : از سن ۷ _ ۶ سالگی ، می توان پیشگیری از ارتودنسی را آغاز کرد ، زیرا دندان ها و فک در این سن در حال رشد هستند و به همین علت مشکلاتی مثل فشردگی دندان ها را بهتر می توان درمان کرد ؛ طبق گفته دندانپزشک اطفال برای درمان تمامی مشکلات دندانی کودکان ، نمی توان زود اقدام کرد ؛ اما در بسیاری از مواقع ارتودنسی اطفال ، می تواند در آینده از بسیاری از هزینه ها جلوگیری کند.

ارتودنسی اطفال

مزایای ارتودنسی زود هنگام :

ارتودنسي زود هنگام ، اين مزيت را دارد که فک ، در حال رشد است.

ارتودنسی زود هنگام ، زمانی مفید است که قوس دندانی و فک در وضعیت خوبی نباشند.

ارتودنسی با پلاک متحرک و بریس های کاربردی ، می تواند این مشکلات را برطرف کند.

بریس ها ، برای کودکان در سال های اخیر تغییرات زیادی کرده است ؛ به گونه ای که تکنولوژی آن ها بسیار راحت تر و جذاب تر از بریس های قدیمی شده است.

روند درمان ارتودنسی :

چگونگی انجام ارتودنسی ، به نوع درمان وابسته است.

در جلسه اول عکس هایی برای قبل و بعد گرفته و رادیوگرافی انجام می شود.

قالب گیری در جلسه ی اول ، انجام می شود و پس از پرداخت هزینه ارتودنسی دندان ، از بریس با کش یا بدون کش استفاده خواهد شد ؛ از پلاک های مخصوص ، گاهی برای مدتی استفاده می شود.

عادت کردن به ارتودنسی :

پلاک های امروزی ، بسیار راحت تر از قدیمی ها است و بهتر می توان با آن کنار آمد ؛ این پلاک ها ، زیاد جلب توجه نمی کنند.

با وجود این شرایط ، عادت کردن به آن ها نیاز به زمان دارد.

بعد از خوردن غذا ، مقداری از غذا دور براکت ها و سیم ها باقی می ماند که مسواک زدن و کشیدن نخ دندان ، الزامی است و برای روز های اول ، مقداری زمان بر است.

پس از هر بار تنظیم بریس ها ، ممکن است مقداری احساس درد کنید که با مسکن هایی ؛ مثل ایبوپروفن یا آسپرین این درد بر طرف می شود.

استفاده از سیم های سبک تر ، می تواند درد را در طول درمان کاهش دهد.

انواع ارتودنسی اطفال :

بریس های فلزی : این بریس ها ، قدیمی هستند و در آن از استیل ضد زنگ استفاده شده است که تا به امروز ، کاربرد بسیاری داشته است ؛ این بریس ها ، میله های فلزی دارند که دور دندان های آسیا قرار می گیرند ، براکت های فلزی کوچک تر نیز با سیمان به سطح دندان های جلویی چسبانده می شود.

سیم فلزی باریک و مارپیچی ، بین براکت ها قرار می گیرد تا دندان ها را به سمت موقعیت صحیح هدایت کند.

 

بریس های سرامیکی : بریس های سرامیکی ؛ همانند رنگ دندان ها هستند و نسبت به بریس های قدیمی ، کمتر جلب توجه می کنند.

اجزای تشکیل دهنده بریس های قدیمی و بریس های جدید ، همانند هم هستند ؛ با این تفاوت که براکت های جلوی دندان ها ، از ماده سرامیکی شفافی هستند که رنگ آن ها همانند رنگ دندان ها می باشد.

این روش ، مورد علاقه بسیاری از بزرگسالان و افراد معروف است ؛ زیرا این بریس ها فقط در زمانی دیده می شوند که از فاصله نزدیک به آن ها دقت شود.

بریس های نامرئی زبانی : هرچند براکت های سرامیکی ، قابل دیدن نیستند ؛ اما روش سیم کشی دیگری وجود دارد که بریس های ثابت را نامرئی می کند.

به این بریس های نامرئی ، بریس های زبانی یا لینگوال گفته می شود که در پشت دندان و سمت زبان قرار می گیرند.

این بریس ، همانند دیگر بریس ها کار می کنند اما با وجودي كه از فلز ساخته شده اند ، به دليل مخفی شدن آن ها در پشت دندان ها ، قابل مشاهده نیستند.