دندان پزشکی کودکان

دکتر حجازی

فلوراید تراپی چیست ؟

فلوراید تراپی :طبق گفته متخصص دندانپزشکی اطفال  ؛ دندان ها دارای سیستم دفاعی هستند که از پوسیدگی و کرم خوردگی جلوگیری می کند ، به این سیستم دفاعی مینای دندان می گویند که به صورت یک پوسته سخت بر روی سطح دندان ها است.

در صورت مراقبت نامناسب و رعایت نکردن بهداشت دهان و همچنین استفاده نکردن از دهانشویه فلوراید ، باکتری ها به مینای دندان نفوذ می کنند ؛ به همین دلیل است که دندانپزشکان توصیه می کنند از فلوراید تراپی به صورت منظم استفاده شود تا به مینای دندان کمک و از ایجاد پوسیدگی جلوگیری شود.

به جز فلوراید تراپی ، فلوراید درمانی نیز می تواند به شکل گیری دندان های قوی و سالم کودکان کمک کند تا بتوانند از این دندان ها در سال های بسیار استفاده کنند.

فلوراید تراپی

فلوراید چیست ؟

فلوراید ، ماده ای معدنی است که در آب و غذا به صورت طبیعی وجود دارد. فلوراید تراپی جهت تقویت کردن دندان ها و ترمیم سوراخ های به وجود آمده مورد استفاده قرار می گیرد. پس از این که دندان ها در معرض فلوراید قرار گرفت مقاومت آن ها در مقابل اسید بیشتر می شود و این افزایش مقاومت موجب می شود تا دندان ها کمتر دچار پوسیدگی شوند.

وارنیش فلوراید تراپی در بزرگسالان به خصوص در مواردی مثل خشکی دهان ، تحلیل لثه و دندان های حساس و از این قبیل موارد نیز موثر است.

مزایا فلورایدتراپی چیست ؟

اصلی ترین مزیت دهانشویه فلوراید ، این است که از به وجود آمدن پوسیدگی دندان ها پیشگیری می کند. اگر پلاک بر روی دندان ها وجود دارد و موجب از بین رفتن مینای دندان شده و شما از طرح لبخند راضی نیستید ؛ فلوراید می توانند با استفاده از مواد معدنی مینای دندان ، از فرسایش مینای دندان جلوگیری کند.

فلورایدتراپی ، در زمانی که نیاز به مراقبت های خاص دهانی است ؛ بیشترین اهمیت را پیدا می کند. تمامی افرادی که از بریس های دندان استفاده می کنند باید از فلورایدتراپی به صورت منظم استفاده کنند تا از رشد و تجمع باکتری ها در زیر سیم فلزی پیشگیری شود.

افرادی که از رادیو درمانی برای درمان سرطان سر یا گردن استفاده می کنند باید از فلورایدتراپی استفاده کنند و آن را در اولویت قرار دهند ، زیرا امکان دارد در رادیو درمانی به غدد بزاقی دهان آسیب برسد.

فلورایدتراپی برای کودکان

فلوراید برای کودکان بسیار مفید است اما می تواند خطرات مشخصی را به همراه داشته باشد. متخصص دندانپزشک کودکان از فلوراید تراپی برای تشکیل دندان های اصلی کودک و جلوگیری از پوسیدگی استفاده می کند. اگر کودک بیش از حد در معرض فلوراید قرار بگیرد امکان دارد با مشکل فلوئوریس مواجه شود. فلوئوریس موجب می شود دندان ها به رنگ قهوه ای تغییر پیدا کنند که این موجب می شود دندان ها دچار پوسیدگی شوند.

مسواک زدن کودکان باید تحت نظر والدین باشد تا کودک به مقدار زیادی از خمیردندان استفاده نکند.

کودکان بزرگتر از دو سال می توانند از خمیردندان آن هم به اندازه ی یک دانه نخود فرنگی استفاده کنند. اما کودکان زیر دو سال نباید به تنهایی مسواک بزنند زیرا امکان دارد به جای خارج کردن خمیردندان از دهان آن ها را ببلعند.

والدین لازم است از یک مسواک نرم استفاده کنند و به کودک آموزش دهند که پس از مسواک زدن باید محتویات را از دهان خود خارج کنند.

در بعضی شرایط دندانپزشکان از مکمل های فلوراید برای کودکان استفاده می کنند ، این تجویز در صورتی است که کودک در معرض پوسیدگی باشد.

فلوراید تراپی

بعد از فلوراید تراپی کودکان چه باید کرد ؟

لازم به ذکر است ؛ ۲۴ ساعت ابتدایی پس از درمان با فلورایدتراپی ، نقش به سزایی در موفقیت آمیز بودن این روش درمانی ، دارد ؛ به همین منظور ، در ذیل به برخی از مهم ترین نکات پس از فلورایدتراپی ، اشاره شده است ؛ به هیچ عنوان ، در رعایت آن ها سهل انگاری نکنید.

عوارض فلوراید تراپی در کودکان چیست ؟

فلورایدتراپی ؛ روشی ایمن جهت حفظ سلامت دندان های کودکان بوده و در صورتی که توسط متخصص دندانپزشکی اطفال و با رعایت اصولی خاص انجام گیرد ، منجر به بروز هیچ گونه عوارض در کودکان نمی شود ؛ بنابراین ، با انتخاب بهترین متخصص دندانپزشک کودکان ، دیگر جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.

هزینه فلوراید تراپی در کودکان چقدر است ؟

دغدغه ذهنی بسیاری از والدین ، هزینه فلورایدتراپی دندان کودکان شان می باشد ؛ در این باره لازم به ذکر است که هزینه نهایی فلورایدتراپی در کودکان ، پس از مراجعه به متخصص دندانپزشک اطفال و قرارگیری تحت معاینه مشخص می گردد ؛ بنابراین ، در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در این باره به دندانپزشک کودکان مراجعه نمایید .