دندان پزشکی کودکان

دکتر حجازی

دندانپزشک اطفال

بهترین دندانپزشک اطفال کیست ؟ بخش اصلی در بهداشت و مراقبت از کودک از نظر متخصص دندانپزشکی کودکان ، بهداشت دهان و دندان می باشد ؛ برخی از والدین در این باور هستند که دندان های کودکان شیری است و به آن ها توجهی نمی کنند در صورتی که این باور غلط است ؛ دندان های شیری کودکان بسیار مهم است و در تغذیه ، صحبت کردن و لهجه او تاثیر می گذارد ؛ این دندان ها فضا را برای دندان های دائمی نگهداری و محافظت می کنند.

فهرست مطالب

دندانپزشک اطفال

دندان درآوردن کودک

دندان های شیری کودک ، در  ۴ الی ۱۸ ماهگی رشد می کند که این دندان ها معمولا تا ۲ الی ۳ سالگی باقی می مانند ؛ از زمان رویش اولین دندان ، والدین باید مراقبت های خود را آغاز کنند تا از ایجاد پوسیدگی در دندان ها جلوگیری شود ؛ در همین زمان است که والدین باید از شیر دادن هنگام شب پرهیز کنند و دندان های کودک خود را بعد از هر بار شیردهی بشویند و کودک خود را به دندانپزشک اطفال ببرند.

دندان درآوردن کودک خود به تنهایی والدین را آزار می دهد ؛ زیرا کودکان در هنگام دندان درآوردن با درد و التهاب همراه هستند ؛ به گونه ای که در بعضی شرایط کودک تب می کند.

توصیه می شود ، در زمان رشد دندان های کودک اسباب بازی های بی خطری را در اختیار او قرار دهید ، محل رویش دندان ها را ( لثه ها ) ماساژ دهید تا احساس خارش در آن ها آرام شود.

قطره آهن برای کودکان

در کشور ما بیشتر افراد دچار کم خونی هستند ، کم خونی در کودکان بسیار بیشتر است و آهن ، بخش عمده ای از هموگلوبین خون را تشکیل می دهد ؛ همین بخش از هموگلوبین است که اکسیژن را به بافت ها می رساند و دی اکسید کربن را از آن ها دور می کند ؛ به همین دلیل اگر پزشک مکمل آهن را برای کودک تان تجویز کرد ؛ حتما از  آن برای کودک تان استفاده کنید و از مصرف آن پرهیز نکنید.

راه های جلوگیری از تغییر رنگ دادن دندان در استفاده از قطره آهن

  • قطره آهن را با آب پرتقال مخلوط کنید ، پرتقال به دلیل داشتن ویتامین C جذب آهن را بیشتر می کند.
  • قطره آهن را در انتهای دهان کودک بچکانید ، سعی کنید آن را در دهان خود نگه ندارند.
  • می توانید از دندانپزشک اطفال بخواهید تا رنگدانه های ناشی از قطره آهن را با استفاده از برساژ تمیز کند.

دندانپزشک اطفال

  • زمانی که قصد رفتن به دندانپزشک برای کودک تان را دارید ، دچار سردرگمی می شوید که کدام دندانپزشک کودکان برای کودک شما مناسب است.
  • مهمترین اصل برای انتخاب دندانپزشک اطفال خوب این است که محیط دندانپزشکی اطفال برای کودک ترسناک نباشد ، به گونه ای که کودک دوست داشته باشد ، وارد مطب شود و درمان را انجام دهد.
  • طبق نظریه انجمن دندانپزشکی ایران ، دندانپزشک اطفال باید تمامی گروه های سنی کودکان را بشناسد و از طرز رفتار با آن ها آگاهی داشته باشد.
  • یک متخصص دندانپزشک کودکان در دوره تحصیلی خود دوره روانشناسی کودکان و نوجوانان را سپری می کند تا بتواند با کودکان خاص و عادی هنگام مراجعه به کلینیک دندانپزشکی اطفال به خوبی برخورد کنند.
  • برای انتخاب یک متخصص دندانپزشک اطفال خوب و مجرب می توانید در گوگل جستجو کنید یا از دوستان و آشنایان خود جویا شوید.

دکتر ماندانا حجازی ، بهترین متخصص دندانپزشک کودکان در کرج می باشند که برای مشاوره و معاینه می توانید به مطب ایشان مراجعه کنید.

دندانپزشک اطفال

ویژگی های بهترین دندانپزشک اطفال به شرح ذیل می باشد :

  • یک دندانپزشک کودکان خوب ، باید صبور باشد و نحوه برخورد صحیح با کودک را بداند.
  • در صورتی که والدین در درمان کودک خود سهل انگاری کرده بودند با آن ها درست برخورد کند.
  • در هنگام درمان کودک از صحبت هایی که مناسب سن کودک نیست ، خودداری کند.
  • برای درمان از خود کودک ، کمک بخواهد و نحوه درمان را برای او جذاب کند.
  • کودک را تشویق به رعایت بهداشت دهان و دندان خود کند.

در دندانپزشکی اطفال چه درمانی هایی انجام می شود ؟

در دندانپزشکی اطفال خدمات ذیل ارائه می شود :

  • جرمگیری و سفید کردن دندان
  • ارتودنسی پیشگیری
  • فلورایدتراپی
  • ترمیم دندان و عصب کشی
  • فیشورسیلانت
  • و غیره

روش های درمانی در دندانپزشکی اطفال

  • جرمگیری و سفید کردن دندان

با رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان باکتری ها بر روی دندان ها تجمع یافته و به مرور زمان سفت و سخت می شوند ، جرم ایجاد شده بر روی دندان در صورتی که توسط دندانپزشک کودکان به موقع برداشته نشود ، ممکن است باعث پوسیدگی و اذیت شدن کودک شود ، به همین علت توصیه می شود کودک خود را برای معاینه به طور مرتب به دندانپزشکی ببرید تا در صورت وجود جرم بر روی دندان ها بهبودی حاصل شود.

دندانپزشک برای برداشتن جرم های موجود بر روی دندان از ابزارهای مخصوص استفاده می کند و پس از آن برای سفید تر شدن دندان ها از بروساژ استفاده می کند.

  • ارتودنسی پیشگیری

ارتودنسی پیشگیری یک روش ایمن برای جلوگیری از بروز نامرتبی و ناهنجاری های فکی در کودک است ؛ برای انجام ارتودنسی پیشگیری دندانپزشک کودکان ، کودک را به یک متخصص ارتودنسی دندان معرفی می کند تا با معاینات دقیق تر روش درمانی انتخاب شود ، والدین به این نکته توجه د اشته باشند که برای درمان ارتودنسی پیشگیری وقفه نیندازند.

  • فلورایدتراپی

فلوراید ، نوعی ماده محافظ از دندان ها می باشد که پس از زده شدن بر روی سطح دندان مانع از پوسیدگی آن ها می شود ؛ دندانپزشک پس از معاینه و بررسی های دقیق مقدار مشخصی وارنیش فلوراید را بر روی دندان می زند و باعث افزایش استحکام دندان در مقابل باکتری ها و پوسیدگی می شود.

دندانپزشک اطفال

  • ترمیم دندان و عصب کشی

در برخی از مواقع پوسیدگی دندان به قدری وسیع بوده که به ریشه دندان رسیده در این مواقع دندانپزشک ابتدا با عکس رادیوگرافی میزان پوسیدگی را تعیین می کند و پس از آن با استفاده از ابزارهای مخصوص ، پوسیدگی را برداشته و با استفاده از مواد مخصوص مانند آمالگام و کامپوزیت شروع به پرکردن و ترمیم دندان می کند.

  • فیشورسیلانت

فیشورسیلانت یا شیارپوش ، نوعی ماده است که بر روی سطح دندان های آسیاب زده می شود تا از گیر کردن مواد خوراکی و ایجاد پوسیدگی جلوگیری کند.

آماده سازی کودک برای بردن نزد دندانپزشک اطفال

والدین در صورتی که قصد بردن کودک خود را به دندانپزشکی دارند ، بهتر است پیش از بردن کودک او را با دندانپزشکی و محیط آن آشنا کنند ؛ برای اینکار می توانید از برنامه کودک ها و کتاب کمک بگیرید.

سعی کنید درباره اهمیت رفتن به کلینیک دندانپزشکی به او توضیح دهید و سعی کنید او را مشتاق به رفتن کنید ؛ اما به این نکته بسیار مهم توجه کنید که برای بردن کودک خود به کلینیک دندانپزشکی اطفال به او وعده ندهید ؛ چرا که بر روی کودک آثار تربیتی نامطلوبی ایفا می کند.

همچنین ، والدین بهتر است کودك را از دکتر و آمپول نترسانند ؛ چرا که هنگام مراجعه حضوری به دندانپزشکی دچار مشکل شده و فرزندشان حجم استرس و ترس زیادی را متحمل می شود.

زمانی که کودک را به دندانپزشکی بردید ، درباره اتفاقی که قرار است در آنجا بیفتد با او صحبت کنید ؛ به عنوان مثال به توضیح دهید که ممکن است مدت زمانی را در اتاق انتظار باید منتظر بنشیند ؛ اما در این مدت می تواند با اسباب بازی هایی که در اتاق مخصوص انتظار آن ها وجود دارد بازی کند.

پس از آن درباره نحوه معاینه توسط دندانپزشک اطفال و روش درمانی که ممکن است برای او انتخاب شود ، توضیح دهید.

همچنین می توانید به کودک خود بگویید در صورتی که سوالی داشت از متخصص دندانپزشکی کودکان بپرسد ، این امر باعث ارتباط و نزدیکی بیشتر او با دندانپزشک اطفال می شود.

 

 

اهمیت مراجعه به دندانپزشک اطفال چیست؟

یک متخصص دندانپزشک اطفال خوب مسئولیت دارد تا بیماری های دهان و دندان کودک را تشخیص دهد و با استفاده از روش های نوین سطح سلامت دهان و دندان کودک را ارتقاء دهد.

زمانی که والدین کودک خود را از سنین پایین برای درمان و معاینه به یک متخصص دندانپزشکی کودکان ببرند ، کودک اهمیت حفظ و نگهداری دندان های خود را فرا می گیرد و این موضوع باعث می شود کودک در سنین بزرگ سالی دندان های سالم و زیبایی داشته باشد.

همچنین ، زمانی که والدین کودک خود را به یک دندانپزشک کودکان ببرند ؛ او با استفاده از روش های مناسب اقدام به درمان کودک می کند و چون با روانشناسی کودکان آشنا بوده می تواند با رفتار مناسب از استرس و ترس کودک بکاهند.

بهترین متخصص دندانپزشکی کودکان در کرج

دکتر ماندانا حجازی در سال ۱۳۸۳ با رتبه خوبی در رشته دندانپزشکی عمومی دانشگاه بابل پذیرفته شد و دوره دندانپزشکی عمومی را با عنوان دانشجویی ممتاز و فعال به پایان رساند ؛ ایشان در سال ۱۳۹۱ در دوره تخصص دندانپزشکی کودکان با بهترین رتبه قبول شده و با موفقیت این دوره سه سال را سپری کردند.

پس از آن دکتر ماندانا حجازی با گذراندن آزمون بورد تخصصی توانستند به عنوان استاد دانشگاه در دانشکده دندانپزشکی قزوین تدریس کنند و جزء بهترین متخصصین دندانپزشکی کودکان در کرج می باشند.

والدین محترم می توانند برای مراجعه به مطب ایشان اطلاعات تماس و آدرس را در وب سایت ایشان مشاهده کنند و در صورت داشتن سوال می توانند از طریق وب سایت یا صفحات مجازی و تماس سوال خود را بپرسند.

 

 

مراقبت از دندان کودکان

همانطور که می دانید ، مراقبت از دندان کودکان بسیار حائز اهمیت می باشد ؛ به همین علت در این بخش از مقاله می خواهیم درباره مراقبت از دندان کودکان صحبت کنیم ؛ والدین برای اینکه دندان های کودک شان دچار پوسیدگی و نامرتبی نشود ، بهتر است با رویش اولین دندان او را برای معاینه به یک متخصص دندانپزشک خوب ببرند.

نکاتی را دندانپزشک کودکان درباره مراقبت های دندان توضیح می دهد به طور کامل رعایت کنند ، این نکات عبارتند از :

مادر پس از هر بار شیر دادن به کودک خود با یک گاز استریل مرطوب لثه و دندان کودک خود را تمیز کنند.

از قرار دادن شیشه شیر یا پستانک در هنگام خواب در دهان کودک خود جدا خودداری کنید ؛ چرا که باعث افزایش میزان پوسیدگی دندان در او می شود.

برای آغاز مسواک زدن دندان کودک یک مسواک نرم تهیه کنید و خودتان دندان های کودک را تا ٧ سالگى مسواک بزنید.

پس از سن ۳ سالگی که دندان های کودک به طور کامل رشد کرد ، برای فلوراید تراپی و فیشور سیلانت به دندانپزشک کودکان مراجعه کرده و کم کم مسواک زدن را به کودک آموزش دهید تا بعد از ٧ سالگى ، خود دندان هایش را مسواک بزند.

برای کسب اطلاعات بیشتر ، می توانید به مقاله جامعی که درباره مراقبت از دندان کودکان تهیه شده و در وب سایت موجود است ، مراجعه کنید.

هزینه دندانپزشکی کودکان چقدر می باشد ؟

هزینه درمان در دندانپزشکی کودکان با توجه به پارامترهای بسیاری در افراد مشخص می شود.

سوالات متداول از دندانپزشک اطفال

اولین دندان شیری ، در چه سنی رشد می کند ؟

زمان رویش دندان های شیری ، بین ۶ ماهگی تا ۳ سالگی می باشد ؛ اما دیر یا زود درآمدن دندان های شیری جای نگرانی ندارد ؛ چرا که سن ذکر شده در کودکان متفاوت می باشد ؛ اما در صورتی که سن فرزند به ۱۲ ماهگی رسید ، اما دندان شیری او رشد نکرده بود بهتر است به متخصص دندانپزشک کودکان ، مراجعه شود.

 

 

بهترین سن جهت اولین ویزیت دندانپزشک اطفال ، چه سنی است ؟

زمانی که اولین دندان کودک رشد کرد ، والدین باید جهت معاینه ، کودک خود را نزد دندانپزشک اطفال ببرند.

آیا مصرف قطره آهن ، باعث خرابی دندان کودکان می شود ؟

خیر ، تنها ممکن است به علت وجود رنگدانه در قطره آهن ، لکه های قهوه ای رنگ بر روی دندان های کودکان ایجاد شود ؛ لازم به ذکر است با رعایت صحیح مراقبت های مورد نیاز می توان از بروز لکه های ناشی از مصرف قطره آهن جلوگیری کرد.

منظور از پوسیدگی شیرخوارگی چیست ؟

در برخی از مواقع ، ما شاهد خواهیم بود که به محض رویش یا گذشت مدت زمان کوتاهی از رویش دندان های شیری ، پوسیدگی رخ می دهد ؛ در این صورت گفته می شود کودک دچار پوسیدگی شیرخوارگی ، شده است ؛ بروز پوسیدگی شیرخوارگی تمامی دندان های کودک را درگیر می کند.

علت بروز پوسیدگی شیرخوارگی چیست ؟

خوردن مداوم شیر در طول شبانه روز و تمیز نکردن لثه و دندان های کودکان باعث باقی ماندن قند شیر در دهان می شود ؛ به همین علت پوسیدگی شیرخوارگی ، رخ می دهد .

آیا خوردن شکلات باعث افزایش پوسیدگی دندان های کودکان می شود ؟

مصرف شکلات ، مى تواند کودک را دچار پوسیدگی دندان کند ؛ در صورتی که بعد از خوردن شکلات بهداشت دهان و دندان رعایت نشود و مواد قندی شکلات ، بر روی دندان های کودکان باقی بماند ، کودک دچار پوسیدگی دندان می شود.

آیا عصب کشی دندان های شیری ، باعث آسیب دیدن عصب دندان های دائمی می شود ؟

خیر ، ریشه دندان های شیری و دائمی کاملا مجزا از هم می باشند ؛ از این رو عصب کشی دندان های شیری تاثیری بر روی عصب و ریشه دندان های دائمی ندارد.

 

 

آیا برای درمان دندان های کودکان نیاز به بیهوشی می باشد ؟

خیر ، دندانپزشک اطفال تلاش می کند ، بدون بیهوشی کار خود را انجام دهد ؛ اما در صورتی که کودک به هیچ وجه با دندانپزشک همکاری نکند ، وی مجبور به انجام درمان هاى دندانپزشكى تحت بیهوشی می شود.

ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات